Wednesday, January 14, 2015

New workspace


3.21 in the morning and I can't sleep. Memang boleh tahan insomnia. Tapi tido lambat bangun pun lambat la. Krik krik. Nasib la keje dari rumah je kan.

So sebelum ni I buat keje semua atas katil je. Laptop semua atas katil, tambah plak adik I kt UiTM, sedap la conquer letak barang2 kt sebelah tu.

Petang semalam rajin sikit nak make over bilik sikit2. Bilik sekangkang kera je, tukar kedudukan sikit, tambah itu ini sikit. Just nk tambah meja yg konon workspace itew.

Klu tak ada side table belah kanan katil, dh ubah letak bwh meja tu, katil rapatkan ke dinding. Klu tak x muat nk letak meja tu. Bilik sempit.

Itu la mejanya. Beli kat lazada. Rasanya skrg dah murah sikit dlm RM60++ Meja tu foldable & portable. Bawah meja penuh dgn stok. Ni pun dah rasa happy sbb ada tempat senonoh sikit nk buat kerja. Walaupun tak pink, gurly macam bilik gadis lain. Huhuhu






Till then.
3.33 am

Sunday, January 11, 2015

My 26th birthday



Happy 26th birthday to me. Been wanting to write a blog post for quite a long time actually, but too lazy. Wuwuwu

So because of my special day yesterday I make myself rajin sikit menulis. Simple celebration je sbb the Arumis kalut nk celebrate siang jugak. Plannya nk celebrate malam so that ada byk masa nk prepare food. But since my two married brothers x balik, kita celebrate koboi jela.

The Arumis gave me presents, so thoughtful of them. Ke auntie dia yg dok mintak hihi. 

Thanks for those who wished me a happy birthday. For those who I wished would wish me but didn't, thanks too. Thanks for making me realize my spot in your lives. Chill. Adios. 


Friday, May 23, 2014

My First Car



Alhamdulillah ada jugak kereta sendiri walaupun tak bau kedai macam kawan2 yang lain. Cuma kelisa 2nd hand tahun 2006. Yang penting auto hehehe. Bukan apa, selama ni bawak manual, macam2 kejadian tak diingini berlaku. Enjin mati, salah masuk gear, tak boleh masuk gear, etc.

Kelisa ni aku beli hasil titik peluh meniaga online kat @ilovelbm. Sempat lagi promote. Since aku keje sendiri je, xde slip gaji so aku kumpul cash je. Kelisa ni harga RM16K, campur insurances semua dalam 17K la. 1/4 harga daripada korang beli kereta bau kedai.

Takde niat lain cuma nak share sbb PTPTN RM29K lagi tak bayar ok. Hahaha. Memang ada niat nak bayar hutang dulu. Tapi since promotion 20% tu dah habis, bayar lump sum pun kurang berguna.

Antara sebab aku beli kereta sbb nak tunjuk kat parents aku yang keje jual online pun boleh menyimpan jugak. Sama jela macam keje office. Tapi parents aku still prefer aku cari keje lain. Tapi since grad aku buat xtau je. Ada jgk la apply kat jobstreet tapi tak berharap sgt pun. InsyaAllah nanti ada rezeki, terbukak hati mana tau. Mana tau jugak nanti jumpa jodoh kat tempat kerja. Dah 2 tahun menyingle, umur pun dah 25. Eh!


© 2011; The Diary of a Nobody | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger