Friday, May 23, 2014

My First Car



Alhamdulillah ada jugak kereta sendiri walaupun tak bau kedai macam kawan2 yang lain. Cuma kelisa 2nd hand tahun 2006. Yang penting auto hehehe. Bukan apa, selama ni bawak manual, macam2 kejadian tak diingini berlaku. Enjin mati, salah masuk gear, tak boleh masuk gear, etc.

Kelisa ni aku beli hasil titik peluh meniaga online kat @ilovelbm. Sempat lagi promote. Since aku keje sendiri je, xde slip gaji so aku kumpul cash je. Kelisa ni harga RM16K, campur insurances semua dalam 17K la. 1/4 harga daripada korang beli kereta bau kedai.

Takde niat lain cuma nak share sbb PTPTN RM29K lagi tak bayar ok. Hahaha. Memang ada niat nak bayar hutang dulu. Tapi since promotion 20% tu dah habis, bayar lump sum pun kurang berguna.

Antara sebab aku beli kereta sbb nak tunjuk kat parents aku yang keje jual online pun boleh menyimpan jugak. Sama jela macam keje office. Tapi parents aku still prefer aku cari keje lain. Tapi since grad aku buat xtau je. Ada jgk la apply kat jobstreet tapi tak berharap sgt pun. InsyaAllah nanti ada rezeki, terbukak hati mana tau. Mana tau jugak nanti jumpa jodoh kat tempat kerja. Dah 2 tahun menyingle, umur pun dah 25. Eh!


Tuesday, February 25, 2014

--> Manhattan Fish Market

Fist time aku try MFM masa ada deal kat Groupon. Masa tu makan Giant Fried Platter memang tak habis sebab muak sikit sebab banyak fried dory. Second time makan Mediterranean Baked Fish sedap tak muak, pastu makan Giant Fried Platter lagi dengan Tasha pulak, kali ni siap bawak tupperware sebab tau memang tak habis. Pilih tempat tersorok sikit senyap2 keluarkan tupperware tu.

Kali ni keluar dengan Awin pulak, masuk ni second time makan MFM dengan Awin. Awin kata dia tak pernah makan MFM ok jom masuk. Chowder dia sedapnya teringat2 sampai sekarang!

So hari hari Jumaat lepas beli deal dekat Groupon, esoknya terus pergi redeem. Awin suruh aku pilih, so aku pilih Flaming Seafood Platter, dengan harapan tak muak sangat. Korang still boleh beli lagi, valid sampai 24.03.2014 

The Manhattan FISH MARKET Giant Fried Platter OR Flaming Seafood Platter for 2 People for RM49 (RM62.01 savings)

Sedap sangat salad ni, dressing dia sedappp! Recommended! 

Mesclun Salad

Bountiful assortment of fresh produce topped with sunflower seeds and cranberries for an extra boost of anti-oxidant, with your choice of Cajun Honey Mustard or Citrus Herb dressing.

RM11.50

Mussels dia pun sedaapp sangat.

Garlic Herb Mussels

Poached mussels in our signature Garlic Herb sauce, served with baguette to soak up the delicious sauce.

RM10.50

Sedap jugakkk

Manhattan Flaming Seafood Platter

The indisputable No.1 choice of our fans! This platter serves up generous portions of hand battered fish fillets, oysters and calamari. The highlight is our Manhattan Flaming Prawns, brought to full flavor when our Sea-cret Agents flame right before your eyes!

RM55.90


Ohh, air takde dalam gambar. 

Tropical Breeze

A light and delicious Hawaiian fruit mocktail to quench your thirst.

RM8.90


Total value RM111.01(inclusive of 16% service charges and Government tax)

Groupon price for RM49 (RM62.01 savings)



Saturday, January 11, 2014

--> 25th birthday

Tak sangka dah 25 tahun dah aku. Dulu tak sabar sangat nak 25, bila dah 25 macam err err tuaaa (tapi single). Dulu bukan apa, umur 25 ni dah habis belajar, dah keje, boleh pikir kawen kakaka gatainyaaa. Tapi bila dah 25 xde calon pulak kenn ciss.

Tahun ni celebrate biasa2 je kat rumah, just beli kek, makan2 kat rumah. So azam tahun ni nak mencari calon hahaha. Sementara nak jumpa, nak kenal2 lagi, ntah umur berapa la aku kawen. Kawan2 ramai dah kawen, dah ada anak. Sedihhh.




Cheese cake meleleh


© 2011; The Diary of a Nobody | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger